چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۰۳

آینده اینترنت ایران

طراحی سایت و خدمات تولید محتوا و سئو

آینده اینترنت ایران

۱۱ بازديد
اینترنت ایران در حالی سال ۱۴۰۰ را به پایان برد و وارد سال و قرن جدید شد که کاملا تحت فشار، کند، مختل و بی‌جان بود!
سال ۱۴۰۰ سالی سخت برای اینترنت ایران و کاربران فضای مجازی بود. از کلید خوردن طرح صیانت در تیرماه ۱۴۰۰ بگیرید تا کاهش سرعت در شش ماهه دوم، مشکلات روی به افزایش اینترنت ثابت، اختلال‌ها و قطعی‌های زیاد و افزایش ترافیک و مصرف اینترنت کاربران بدون اینکه زیرساخت‌ها و پهنای‌باند افزایش چشم‌گیر و متناسب با نیازها داشته باشد.
به همه این‌ها، خبرهای هر روزه شوک‌آور از فیلتر اینستاگرام و واتساپ و پلتفرم‌های خارجی دیگر را بگیرید تا طرح صیانت ۲ و خبرهایی درباره محدودسازی پهنای‌باند اینستاگرام و اظهارات عجیب و غریب برخی مسئولین درباره آینده اینترنت و پیام‌رسان‌ها و سرویس‌های آنلاین!
تقریبا شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ با بیم‌های زیادی برای کسب‌وکارهای فضای مجازی و کاربران آنلاین گذشت و هر زمان هم شعله کورسو امیدی در این فضای پر تشویق روشن می‌شد؛ با خبر و قطعی و اختلال و اظهارنظر دیگری رو به خاموشی می‌نهاد.
در از فوریه ۲۰۲۲ (بهمن-اسفند ماه ۱۴۰۰)، هم رتبه اینترنت موبایل ایران سقوط کرد و هم اینترنت ثابت ایران به روند کاهشی خود ادامه داد تا بدترین سرعت و رتبه در سال‌های اخیر برای اینترنت ایران ثبت شود.
رتبه سرعت اینترنت ایران در موبایل با ۳ پله سقوط به رتبه ۸۰ جهان رسیده است و سرعت اینترنت ثابت ایران نیز با ۴ پله سقوط به رتبه ۱۴۵ دنیا می‌رسد. اینترنت ایران در چنین شرایطی و با سرعت بسیار پایینی به خاطر افزایش مصرف کاربران پا به سال ۱۴۰۱ گذاشته است.
اما کتاب شرح حال اینترنت ایران در سال ۱۴۰۰ را ببندیم و نگاهی به اینترنت در سال ۱۴۰۱ بیندازیم. چه اتفاقات و سرنوشتی در انتظار اینترنت ثابت و موبایل است؟ بیم‌های زیادی که اکنون بر سر اینترنت سایه افکندند؛ پیروز قطعی این میدان هستند و اینترنت بی‌جان ایران به طور کامل رو به افول و خاموشی می‌رود یا اینکه معدود امیدها جان گرفته و زنده‌تر می‌شوند.
آیا اینترنت ثابت پس از چندین سال عدم توسعه و داشتن شرایط بحرانی و مشکلات شرکت‌های FCP می‌تواند گام‌های مثبتِ رو به رشدی داشته باشد یا هنوز قفل‌های آن بسته خواهند بود؟ آیا اینترنت ۵G در سال ۱۴۰۱ به طور عمومی برای کاربران ایرانی قابل استفاده خواهد بود؟ آیا فیبر نوری و پروژه FTTH وعده داده شده وزارت ارتباطات می‌تواند گام‌های رو به جلویی بردارد یا اینکه سد توسعه اینترنت ثابت شکسته نمی‌شود؟
در آن سو، آیا موافقان طرح صیانت موفق می‌شوند پروژه خود را پیش ببرند و فضای مجازی و کسب‌وکارهای آنلاین را دگرگون کرده و به سوی مسدودسازی و محدودسازی پیش ببرند؟ آیا در سال ۱۴۰۱ مشکلات اینترنت بیشتر شده و عملا استفاده از نت برای بازی و استریم ویدئو و سرویس‌های آنلاین بیشتر می‌شوند؟
با ما همراه باشید تا سراغ ۵ پیش‌بینی آینده اینترنت ایران در سال ۱۴۰۱ برویم:
اینترنت ثابت: توسعه فیبر نوری منازل و VDSL شتاب می‌گیرد
وزیر ارتباطات و سازمان‌های زیرمجموعه او مانند زیرساخت و رگولاتوری در این پروژه جدی نشان دادند و هر روز درباره آن و بایدی و الزام به توسعه اینترنت ثابت صحبت می‌کنند.
دو اقدام جدی دولت و وزارت ارتباطات برای به سرانجام رسیدن این پروژه، نخست، کاهش حق‌السهم دولت از پروژه‌های فیبرنوری از ۲۸ درصد به ۰.۱ درصد است که چند روز پیش در هیئت دولت تصویب شد تا راه برای توسعه زیرساخت‌های فیبرنوری فراهم شود.
اقدام جدی دیگر وزارت ارتباطات، اصلاح تعرفه‌ها برای شرکت مخابرات و شرکت‌های دیگر سرمایه‌گذار در پروژه فیبر نوری است.
همین‌طور، وزارت ارتباطات به اپراتورهای موبایل چراغ سبزی نشان داده است تا بتوانند با سود مناسب در پروژه‌های توسعه فیبرنوری شرکت و سرمایه‌گذاری کنند.
خبرهای رسیده از مخابرات استان‌های مختلف و همین‌طور شرکت‌های FCP نیز حاکی است حرکت‌ها و اقدام‌هایی صورت گرفته است و تعدادی پورت VDSL و FTTH در اسفندماه به کاربران واگذار شده است.
سوال اساسی این است که در پروژه فیبرنوری، ۲۰ میلیون پورت FTTH به کاربران داده می‌شود؟ جواب منفی است. قرار است این پورت‌ها در قالب VDSL و FTTH و ADSL باشند. براساس زیرساخت‌های مخابرات در هر شهر و منطقه و همین‌طور سرمایه‌گذاری و حضور شرکت‌های اینترنتی در هر مرکز مخابراتی، پورت‌های وی‌دی‌اس‌ال و اف‌تی‌تی‌اچ به کاربران متقاضی داده خواهد شد.
اینکه در سال ۱۴۰۱ چند هزار یا چند میلیون پورت به کاربران تحویل داده می‌شود؛ موضوعی که چندان مشخص نبوده و باید منتظر بمانیم و جدیت وزارت ارتباطات و شرکت مخابرات و سایر سرمایه‌گذاران در پروژه فیبر نوری را ببینیم. در خوش‌بینانه‌ترین حالت امیدواریم ۲ الی ۳ میلیون پورت و در بدبیناترین حالت شاید زیر ۱ میلیون پورت واگذار شود.
اما اگر وزارت ارتباطات و دولت می‌خواهد اینترنت ایران را نجات دهد؛ شاه‌کلید آن توسعه زیرساخت‌های فیبرنوری و اینترنت ثابت است نه اینترنت موبایل؛ اینترنتی که برای گیمرها، تولیدکننده محتوا، استریمرها وطراحی سایت خوب است.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.