چهارشنبه ۰۵ اردیبهشت ۰۳

آرشیو فروردین ماه 1402

طراحی سایت و خدمات تولید محتوا و سئو

بهترین قالب های وردپرس

۷ بازديد
اغلب افراد تازه‌کار در زمینه‌ی طراحی سایت، به‌دنبال انتخاب و خرید بهترین قالب‌های وردپرسی برای راحتی کارشان هستند. یک قالب وردپرس خوب، می‌تواند ساده‌ترین سایت‌ها را به حرفه‌‌ای‌ترین سایت‌ها تبدیل کند. در فضای اینترنت بیش از هزاران قالب وردپرس وجود دارد که انتخاب بهترین قالب های وردپرسی از میان آن‌ها کار چندان راحتی نیست. زمانی‌که این قالب‌ها را بررسی می‌کنید، هر قالبی بهتر از قالب قبلی به‌نظر می‌رسد و این مسئله شما را موقع انتخاب، سردرگم خواهد کرد. اگر شما بدانید که دقیقا دنیال چه می‌گردید و به چه چیزهایی باید توجه داشته باشید، کمتر دچار اشتباه می‌شوید. انتخاب یک قالب نامناسب علاوه‌ بر خسارت مالی که به شما وارد می‌کند، می‌تواند ساختار سایت شما را بهم بریزد و با ایراداتی که دارد، بازدیدکنندگان سایت را فراری دهد. شما می‌توانید یک قالب حرفه‌ای برای سایتتان پیدا کرده و از امکانات بی‌نظیری که بهترین قالب های وردپرسی در اختیارتان قرار می‌دهند لذت ببرید.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت شرکتی
بهترین قالب های وردپرسی
با چشم‌باز انتخاب کنید
قالب‌های وردپرسی برای ایجاد هر نوع سایتی کاربرد دارند و برای زمینه‌های مختلف، انواع قالب وردپرس طراحی شده است. یک قالب خوب، محتوای سایت شما را تکمیل می‌کند و ظاهری جذاب به سایت شما می‌بخشد. بسیاری از قالب‌های وردپرسی امکان سفارشی‌سازی دارند و اگر در فرایند سفارشی‌سازی به درستی کدگذاری نشوند، ممکن است در آینده دچار مشکل شوند. از طرف دیگر یک قالب وردپرس عالی می‌تواند تمامی انتظارات شما را برآورده کرده و سرعت خوبی به سایت بدهد؛ چیزی که برای گوگل هم بسیار مهم است. در این بخش می‌خواهیم به شما بگوییم که چطور باید بهترین قالب های وردپرسی را برای سایتتان انتخاب کنید:
  1. سادگی شرط اول است: بسیاری از قالب‌های وردپرسی طرح‌های شلوغ و انیمیشن‌های پرجنب‌وجوش دارند که اغلب اوقات، وجود آن‌ها ضرورتی ندارند. داوینچی می‌گوید سادگی انتهای پیچیدگی است. شما هم مطمئن شوید قالب انتخابی یک تم شلوغ و تجملاتی نباشد؛ چون هدف از طراحی سایت، کمک به کاربران برای پیدا کردن اطلاعات موردنیازشان است و شما باید به‌دنبال قالبی باشید که اهدافتان را برآورده سازد نه اینکه حواس بینندگان را از محتوای اصلی پرت کند.
  2. ریسپانسیو بودن، انتخاب نیست؛ اجبار است: قسمت قابل‌توجهی از ترافیک وب‌سایت‌ها از طریق دستگاه‌های تلفن همراه و تبلت‌ها به سایت‌ها سرازیر می‌شوند و می‌توان گفت این وسایل بیش از 50 درصد بازدیدهای سایت را به خود اختصاص داده‌‌اند. از طرف دیگر گوگل نیز خیلی به مسئله‌ی ریسپانسیو بودن سایت توجه دارد و بر همین اساس، نتایجی که برای جستجوی سایت در حالت موبایل نشان می‌دهد با نسخه‌ی دسکتاپ تفاوت دارد. شما باید حتما سایت خود را در حالت ریسپانسیو طراحی کنید تا هم بازدیدکنندگان آن مشکلی نداشته باشند و هم گوگل آن را تایید کند. ساده‌ترین راه برای اینکه بفهمید یک قالب ریسپانسیو است یا خیر، این است که صفحه‌ی مرورگر دسکتاپ را کوچک کنید و ببینید که قالب نیز تغییر می‌کند یا خیر.
  3. با مرورگرها مهربان باشد: کاربران شما از مرورگرهای مختلفی استفاده می‌کنند. قالب وردپرسی ممکن است در یک مرورگر کامل باشد؛ ولی در مرورگر دیگر، نمای کاملی نداشته باشد. سازگاری با تمامی مرورگرها یکی از امتیازات بهترین قالب های وردپرسی است. هنگام انتخاب قالب وردپرسی، نسخه‌ی نمونه‌ی آن را در مرورگرهای مختلف تست کنید تا از سازگاری آن مطمئن شوید؛ چون برخی از آن‌ها ممکن است این مورد را در سایت خود عنوان نکنند. حواستان را جمع کنید که تمامی مرورگرهای موبایل را نیز باید امتحان کنید.
  4. پلاگین‌ها را به رسمیت بشناسد: قدرت واقعی وردپرس با پلاگین‌هایش مشخص می‌شود و با کمک آن‌ها می‌توانید هر کاری در سایت وردپرسی خود انجام دهید. نصب پلاگین‌ها روی وردپرس کاملا اختیاری است؛ در حالی که، برخی از پلاگین‌های وردپرسی باید روی هر سایتی اجرا شوند مثل یوآست یا گراویتی فرم‌ها. هنگام انتخاب بهترین قالب های وردپرسی، باید دقت کنید که این پلاگین‌ها توسط قالب پشتیبانی شوند.
  5. صفحه‌ساز قالب خیلی مهم است: صفحه‌ساز وردپرسی یک پلاگین است که به شما امکان می‌دهد رابط کاربری را به‌سادگی با چندین عمل کشیدن و رهاکردن طراحی کنید. اغلب این صفحه‌سازها یک نسخه‌ی رایگان ابتدایی دارند و یک نسخه‌ی پولی حرفه‌ای. زمانی‌که شما می‌خواهید یک لندینگ پیج بسازید، استفاده از این صفحه‌سازها می‌تواند یک سری کدهای ناخواسته تولید کند که با قالب سایت هم‌خوانی نداشته باشد، پس بهتر است تم‌هایی را انتخاب کنید که خودشان از صفحه‌سازهای معروف مثل المنتور، استفاده می‌کنند و بتوانید با همان صفحه‌ساز طراحی‌های خود را انجام دهید.
  6. سئو برگ برنده‌ی قالب شماست: شاید ندانید ولی قالب وردپرسی یک عنصر حیاتی برای سئوی سایت شماست؛ چون کدهای ضعیف html می‌توانند تاثیر بدی روی عملکرد سایت شما در موتورهای جستجو داشته باشند و یک توسعه‌دهنده‌ی سایت مبتدی شاید نتواند چنین کدهایی را شناسایی کند. شاید بهترین راه این است که هنگام انتخاب بهترین قالب های وردپرسی، دقت کنید که یک قالب سئو‌دوست برای سایتتان بخرید.
  7. بازخوردها را نگاه کنید: یک راه خیلی خوب برای شناسایی بهترین قالب های وردپرسی، توجه به نظرات کاربران قبلی درباره‌ی آن‌هاست. حتما قبل از انتخاب قالب، به نظرات سایر افرادی که از آن قالب استفاده کرده‌اند، توجه کنید.
بهترین قالب های وردپرسی را بشناسید
قالب‌های وردپرسی برای انواع سایت‌ها ساخته شده‌اند. مسلما قالبی که برای یک سایت فروشگاهی طراحی می‌شود با قالب یک سایت خبری، یکسان نخواهد بود؛ اگرچه قالب‌های چندمنظوره هم وجود دارد که می‌توان از آن‌ها برای چندین هدف استفاده کرد. قبل از هر چیز شما باید بفهمید که چه نوع قالبی نیاز دارید و براساس نیازتان، به‌دنبال بهترین‌ قالب‌ های وردپرس باشید. در ادامه به بررسی برخی از بهترین قالب های وردپرسی شناخته شده و رایج می‌پردازیم:
                     
معرفی بهترین قالب های وردپرسی
    • قالب فلت سام: قالب پرفروش و چندمنظوره‌ی فلت سام یکی از بهترین قالب های وردپرسی است که فارسی‌سازی شده و می‌توانید بدون حتی یک خط کدنویسی از آن در سایت خود استفاده کنید و تنها با کشیدن و رها کردن، هر نوع طراحی انجام دهید. از امتیازات این قالب، ریسپانسیو بودن آن است و می‌توانید با مشاهده‌ی دموهای مختلف آن، طرح کلی قالب را ببینید. در این قالب از صفحه‌سازحرفه‌ای ux builder استفاده شده و سئوی قالب در سطح استانداردی قرار دارد.
    •             
بهترین قالب های وردپرسی
    • قالب Zephyr: به جرات می‌توان گفت بهترین قالب وردپرسی در ایران، زفایر است که طراحی متریال آن به سبک گوگل انجام شده و به‌علت سبکی، سرعت زیادی دارد. از این قالب می‌توانید برای طراحی انواع سایت فروشگاهی، خبری و... اسنفاده کنید. این قالب از یک صفحه‌ساز drag and drop استفاده می‌کند و می‌توانید کار با آن را به‌راحتی یاد بگیرید. اگر بابت سئو نگران هستید، باید بگوییم زفایر هم سرعت خیلی خوبی دارد و هم کاملا ریسپانسیو است.
    •               
بهترین قالب وردپرسی
    • قالب اینفولد: انفولد نیز یکی از بهترین قالب های وردپرسی است که با استفاده از صفحه‌ساز قدرتمند Avia، تبدیل به یک قالب چندمنظوره شده و شما می‌توانید آن را برای انواع سایت‌های خبری، فروشگاهی، شرکتی و... به‌کار ببرید. صفحه‌ساز این قالب به شما امکان می‌دهد که عناصر مختلفی را در سایت خود استفاده کرده و تمامی آیتم‌های طراحی مثل رنگ، منو، فونت و... را با آن شخصی‌سازی کنید. این قالب فارسی شده هم قابلیت ریسپانسیو دارد و می‌توانید از آن برای سایت‌های چندزبانه استفاده کنید.
    •              
قالب وردپرسی خوی
    • قالب Astra: یکی از محبوب‌ترین و سریع‌ترین قالب‌های وردپرسی برای ساخت انواع وب‌سایت‌ها، قالب آسترا است. این قالب به شما امکانات مختلفی برای رنگ، فونت، لایه‌بندی، هدر و... می‌دهد و می‌توانید قبل از نمایش سایت، پیش‌نمایش آن را ببینید. آسترا یک قالب سئو شده است که به شما کمک می‌کند رتبه‌ی خوبی در گوگل بگیرید.
    •               
بهترین قالب وردپرسی کدام است؟
    • قالب Divi: یکی دیگر از بهترین قالب های وردپرسی که از یک صفحه‌ساز drag and drop برای طراحی صفحاتش استفاده کرده و می‌توانید آن را برای ساخت سایت‌های مختلف فروشگاهی، شرکتی، تجاری و... به‌کار ببرید. صفحه‌ساز این قالب به شما امکان هرگونه ویرایش بصری را می‌دهد و همچنین می‌توانید از طرح‌های پیش‌ساخته‌ی آن هم استفاده کنید. این قالب نیز ریسپانسیو است و کلیه‌ی ویژگی‌ها مثل گالری، فروشگاه، لندینگ پیج، دکمه‌های شبکه‌های اجتماعی و... را دارد.
    •              
قالب وردپرسی خوب
    • قالب Oceanwp: یک قالب چندمنظوره‌ی انگلیسی که ویژگی‌های قدرتمندی در اختیار شما قرار می‌دهد و پلاگین‌های خوبی همراه خود دارد. کار با این قالب بسیار ساده بوده و به‌راحتی می‌توانید آن را درک کنید. منوها، صفحات عریض، لوگو سفارشی و بسیاری موارد و طرح‌های دیگر در این قالب را می‌توانید برای خودتان شخصی‌سازی کنید. این قالب با افزونه‌ی ووکامرس هم سازگاری کامل دارد و می‌توانید از آن برای سایت فروشگاهی خود استفاده کنید.
    •          
معرفی قالب وردپرسی
    • قالب Ultra: قالب اولترا هم یکی از قالب‌های انگلیسی فوق‌العاده انعطاف‌پذیر است که برای ساخت انواع وب‌سایت به‌کار می‌رود. صفحه‌ساز قدرتمند این قالب نیز از نوع کشیدن و رها کردن بوده و به شما اجازه‌ی ویرایش تمامی صفحات را می‌دهد. برای ویرایش بلاک‌های وردپرس نیز می‌توانید از همان گوتنبرگ استفاده کنید. از امکانات این قالب می‌توان به چارچوب نامحدود، سایدبارهای متعدد، ویجت‌های سفارشی، شبکه‌های اجتماعی یکپارچه و رنگ‌های نامحدود اشاره کرد.
    •             
بهترین قالب های وردپرسی
    • قالب Spencer: قالب اسپنسر یکی از بهترین قالب های وردپرس برای طراحی‌های مدرن و شیک محسوب می‌شود. این قالب برای سایت‌های تجاری و وبلاگی مناسب است و چارچوب صفحه‌ی اصلی آن کاملا به‌فرم ویجت طراحی شده است و با کشیدن و رها کردن این ویجت‌ها، می‌توانید صفحات را طبق سلیقه‌ی خودتان بسازید. اعمال تغییرات روی این قالب به‌صورت لایو بوده و می‌توانید سریعا آن‌ها را مشاهده کنید.
    •            
بهترین قالب وردپرسی
    • قالب Indigo: یکی از قدرتمندترین و بهترین قالب های وردپرسی دنیاست که یک رویکرد ماژولار برای طراحی دارد. شما می‌توانید با کشیدن و رها کردن ماژول‌ها روی لی‌اوت صفحه، کار طراحی را انجام دهید. از دیگر ویژگی‌های جذاب این قالب می‌توان به صفحه‌ی فرم تماس راحت، فونت‌های گوگل، نقشه‌های گوگل، تایپوگرافی‌های زیبا، امکانات اشتراک‌گذاری صفحات در شبکه‌های اجتماعی و کاربرد ساده‌ی آن برای مبتدیان اشاره کرد.
    •           
معروفترین قالب های وردپرسی
  • Hellomouse: از نظر زیبایی قالب هلوموس یا سلام موش! یکی از بهترین قالب های وردپرس به‌شمار می‌‌رود. این قالب به شما امکان می‌دهد که عکس‌ها، پست‌ها و نمونه‌کارهای خود را به‌زیبایی و به شکل یک شبکه در سایت خود نمایش دهید. طراحی ساده و مینیمال این قالب می‌تواند محتوای شما را برجسته‌تر نشان دهد. صفحه‌ی اصلی قالب با کمک ویجت‌ها ساخته شده و می‌توانید این ویجت‌ها را نیز برای خودتان شخصی‌سازی کنید. این قالب بیشتر برای سایت‌های وبلاگی مناسب است؛ ولی با کمک صفحه‌ساز امکان استفاده از آن برای سایت‌های دیگر هم وجود دارد.
بهترین قالب‌های آچار فرانسه‌ای
در بخش قبلی بهترین قالب های وردپرسی موجود را باهم بررسی کردیم که اغلب آن‌ها نیز چندمنظوره بودند. به‌طورکلی قالب‌هایی که از صفحه‌ساز حرفه‌ای استفاده می‌کنند را می‌توان برای طراحی انواع سایت‌ها به‌کار برد. در ادامه دو قالب چندمنظوره‌ی حرفه‌ای را به شما معرفی می‌کنیم:
قالب های وردپرسی
Impeka: یکی از بهترین قالب های وردپرسی چندمنظوره ایمپکا است که توسط تیم توسعه‌دهنده‌ی قالب Greatives طراحی شده و ده‌ها کسب‌وکار حرفه‌ای و موفق دنیا از این قالب برای سایت‌های خود استفاده می‌کنند. این قالب با کمک صفحه‌ساز قدرتمند المنتور طراحی شده که می‌توانید به‌سادگی با چند کلیک تغییرات دل‌خواهتان را در آن ایجاد کنید. از امتیازات ویژه‌ی ایمپکا، سرعت بهینه شده، سئوی مناسب، دسترسی سریع و راحت به بخش‌های مختلف و اجرای سریع آن است.
بهترین‌ قالب‌ برای فروشگاه شما
BeTheme: این قالب چندمنظوره شامل بزرگ‌ترین کتابخانه‌های وب‌سایت‌های از پیش ساخته شده است و در آن می‌توانید بیش از 600 تمپلیت آماده برای پیاده‌سازی وب‌سایت پیدا کنید. برای افزودن مولفه‌هایی مثل بلوک محتوا، CTA، گرافیک و اخطارها نیز بیش از 200 کد کوتاه در اختیار شما قرار می‌گیرد که باید آن‌ها را در هر نقطه‌ای که بخواهید اضافه کنید. قالب بی تم سازگاری کامل با افزونه‌هایی نظیر یوآست، ووکامرس، صفحه‌ساز pageementor و Mailchimp دارد. سبک بودن قالب در عین کارآمدی آن، می‌تواند صفحات سایت را با سرعت بالا در دسکتاپ یا موبایل شما نمایش دهد.
بهترین‌ قالب‌ برای فروشگاه شما
قالب‌های فروشگاهی متعددی برای وردپرس طراحی شده است؛ اما، شما باید سعی کنید بهترین قالب های وردپرسی را برای فروشگاه‌تان انتخاب کنید. علت این مسئله این است که مشتریان باید بتوانند به‌خوبی با سایت شما تعامل کنند و جذابیت بصری نیز تاثیر زیادی روی تصمیم‌گیری آن‌ها برای خرید خواهد داشت. در ادامه دو قالب فروشگاهی خوب به شما معرفی می‌کنیم:
بهترین‌ قالب‌ برای فروشگاه شما
Shopkeeper: از قالب‌های ریسپانسیو فروشگاهی است که لی‌اوت‌های وبلاگی و فروشگاهی متعددی دارد. شما می‌توانید طراحی این قالب را طبق سلیقه‌ی خودتان شخصی‌سازی کنید و از امکاناتی نظیر ویدیوهای یوتیوب، صفحه‌ساز، ویرایشگر متن و... در آن بهره ببرید.
بهترین قالب وردپرسی فروشگاه
Woodmart: یکی از بهترین قالب‌ های وردپرسی فروشگاهی که نسخه‌ی فارسی آن هم در دسترس قرار گرفته، وودمارت است. این قالب ریسپانسیو، از صفحه‌ساز المنتور به‌طور کامل پشتیبانی می‌کند و می‌توانید به‌راحتی فروشگاه‌ آنلاین خودتان را روی آن بسازید. رابط کاربری این قالب کاملا سبک است و سرعت اجرای بالایی دارد.
به هر قالبی اطمینان نکنید
امنیت یک قالب وردپرسی بسیار مهم است و شما نباید یک قالب ضعیف را روی سایت خود پیاده کنید. در واقع، امنیت یک لفظ گسترده است و از بسیاری جهات می‌توان آن را تفسیر کرد؛ اما، آنچه درمورد امنیت بهترین قالب های وردپرسی مطرح می‌شود این است که یک قالب امن شرایط زیر را داراست:
  • هیچ‌گونه آسیب‌پذیری و نقطه‌ی ضعف وردپرسی را شامل نمی‌شود؛
  • دائما به‌روزرسانی می‌شود؛
  • کدهای مناسب و استانداردی در آن به‌کار رفته است؛
  • ورژن آن با نسخه‌ی وردپرس و افزونه‌های شما سازگاری کامل دارد.
خلاصه‌ی کلام اینکه
امروزه اغلب کسب‌وکارها به سمت مجازی شدن می‌روند و وب‌سایت‌های خود را راه‌اندازی می‌کنند. سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس، امکان ساخت و مدیریت سایت‌ را برای هر کسی راحت‌تر کرده و آن را از انحصار طراحان وب درآورده است. یکی از راحت‌ترین و سریع‌ترین راه‌ها برای ساخت سایت وردپرسی، استفاده از قالب‌های آماده‌ی وردپرس است که انواع مختلف آن در بازار وجود دارد و می‌توان برای هر نوع سایتی از آن‌ها استفاده کرد. انتخاب بهترین قالب های وردپرسی یکی از دغدغه‌های هر طراح وبی است و نباید هر قالبی را روی سایت پیاده کرد. در این مقاله بررسی کردیم که چطور یک قالب خوب انتخاب کنیم و بهترین قالب های وردپرسی ایران و دنیا را به شما معرفی کردیم تا در انتخاب خود بهتر عمل کنید.

12 ترفند سئوی سایت فروشگاهی (قسمت دوم)

۶ بازديد
 طراحی سایت برای جواهرفروشی شامل ایجاد یک حضور آنلاین است که زیبایی و ظرافت محصولات فروخته شده را به نمایش می گذارد و در عین حال تجربه ای کاربرپسند را برای مشتریان فراهم می کند. در اینجا چند فاکتور کلیدی وجود دارد که باید هنگام طراحی سایت برای طلافروشی در نظر بگیرید:
 
طراحی بصری: وب سایت باید طراحی ظریف، تمیز و پیچیده ای داشته باشد که نشان دهنده سبک و کیفیت جواهرات فروخته شده باشد. از تصاویر و ویدیوهای باکیفیت برای نمایش محصولات استفاده کنید و یک پالت رنگ و تایپوگرافی را انتخاب کنید که تصویر برند را تکمیل کند.
 
تجربه کاربری: وب سایت باید به راحتی قابل پیمایش باشد، دارای منوهای واضح و شهودی باشد که به کاربران کمک می کند آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا کنند. از فیلترها و عملکردهای جستجو استفاده کنید تا مشتریان بتوانند انواع خاصی از جواهرات را پیدا کنند، مانند حلقه نامزدی یا گردنبند.
 
کارکرد تجارت الکترونیک: اگر جواهرفروشی قصد دارد محصولات را به صورت آنلاین بفروشد، وب سایت باید دارای قابلیت تجارت الکترونیکی باشد که به مشتریان امکان می دهد محصولات را مرور کنند، آنها را به سبد خرید اضافه کنند و فرآیند پرداخت را تکمیل کنند. وب سایت همچنین باید پردازش پرداخت امن داشته باشد و برای دستگاه های تلفن همراه بهینه شود.
 
برندسازی: وب سایت باید هویت برند، از جمله ارزش ها، شخصیت و پیشنهاد فروش منحصر به فرد آن را منعکس کند. از تصاویر، پیام‌ها و لحن صوت مخصوص برند استفاده کنید تا یک تجربه برند ثابت و قابل تشخیص ایجاد کنید.
 
خدمات مشتری: وب سایت باید اطلاعات واضح و جامعی در مورد محصولات از جمله مواد، اندازه و قیمت ارائه دهد. وب سایت همچنین باید گزینه های خدمات مشتری مانند چت زنده یا پشتیبانی ایمیل را برای کمک به مشتریان در مورد سؤالات یا مشکلات ارائه دهد.
 
به طور کلی، هدف طراحی وب برای یک جواهرفروشی ایجاد یک تجربه آنلاین است که با کیفیت و ظرافت جواهرات فروخته شده مطابقت داشته باشد و در عین حال تجربه ای یکپارچه و لذت بخش را برای مشتریان فراهم کند.
 
4: مطمئن شوید که سایت شما کاربر پسند است
در تجارت الکترونیک، توجه به UX - یا تجربه کاربری - سایت شما بسیار مهم است. طراحی خوب سایت شما را از نظر بصری جذاب تر می کند و UX آن را افزایش می دهد.
 
علاوه بر ظاهر خوب، مهم است که سایت شما به خوبی کار کند. اطمینان حاصل کنید که تبلیغات با دید کاربر از محتوا تداخل نداشته باشد. اطمینان حاصل کنید که افراد می توانند به راحتی در سایت شما حرکت کنند و استفاده از آن بصری است.
 
این مهم است که خریداران بتوانند به سرعت و به راحتی آنچه را که به دنبال آن هستند بیابند، در حالی که در سایت شما هستند درگیر باقی بمانند، و به طور کلی تجربه فوق العاده ای داشته باشند. اگر گوگل فکر می‌کند که وب‌سایت شما تجربه ضعیفی را به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد، ممکن است آن را در رتبه پایین‌تری قرار دهد.
 
برای بهبود UX، از سایت خود اطمینان حاصل کنید:
 
به سرعت بارگیری می شود
سازگار با موبایل است
بدون بهم ریختگی است
به راحتی قابل پیمایش است
شامل CTA ها می شود
از استایل ثابت استفاده می کند
قابل دسترسی است
5: از یک ساختار URL ساده استفاده کنید
زمانی که سایت تجارت الکترونیک شما دارای ساختار URL ساده باشد، UX سایت شما را افزایش می دهد. تلاش‌های تجارت الکترونیک SEO شما را بهبود می‌بخشد، زیرا داده‌های مرتبط‌تری را برای موتورهای جستجو فراهم می‌کند. همچنین اشتراک گذاری محصولات در رسانه های اجتماعی و سایر وب سایت ها را آسان تر می کند.
 
URL ها باید به راحتی قابل خواندن و درک باشند و تا حد امکان کوتاه باشند.
 
مثال ضعیف: https://www.example.com/article-about-baking/
 
مثال خوب: https://www.example.com/baking-articles/
مهم است که کلمات کلیدی را در URL های خود بگنجانید. به این تگ‌های متا می‌گویند. آنها به موتورهای جستجو می گویند که محتوای صفحه شما در مورد چیست. موتورهای جستجو URL را اسکن می کنند و از کلمات کلیدی موجود در URL استفاده می کنند تا تصمیم بگیرند که صفحه باید در چه رتبه ای در SERP قرار گیرد.
 
همچنین می‌توانید از یک ابزار ناوبری مانند breadcrumbs استفاده کنید تا به بازدیدکنندگان وب‌سایت کمک کنید تا مراحل قبلی خود را دوباره دنبال کنند و به جایی که شروع کرده‌اند بازگردند. می توانید آنها را با استفاده از برچسب های نشانه گذاری یا از طریق جاوا اسکریپت برای تقویت سئو اضافه کنید.
 
همچنین از استفاده از کلمات توقف در URL ها خودداری کنید. کلمات پایانی شامل "the"، "and"، "of" و "a" هستند. اینها می توانند خوانایی محتوای شما را کاهش دهند و ممکن است رتبه سئو شما را کاهش دهند.
 
6: از نشانه گذاری های طرحواره برای کمک به گوگل و کاربران در درک محتوا استفاده کنید
شما می توانید از نشانه گذاری های طرحواره برای بهبود سئوی خود برای فعالیت های تجارت الکترونیک استفاده کنید. اینها تگ های HTML هستند که اطلاعات بیشتری در مورد محتوای صفحات وب شما ارائه می دهند.
 
وقتی از نشانه گذاری طرحواره استفاده می کنید، قطعه های غنی تولید می کند. موتورهای جستجو از اینها برای نشان دادن اطلاعات بیشتر در مورد موارد خاص در نتایج جستجو استفاده می کنند. آنها همچنین به کاربران کمک می کنند آنچه را که به دنبال آن هستند پیدا کنند.
 
انواع مختلفی از ریچ اسنیپت‌ها وجود دارد، از جمله قطعات نشانه‌گذاری محصول، قطعه‌های موسیقی، و تکه‌های نقد. در تجارت الکترونیک، شما بیشتر از این نوع طرحواره ها استفاده می کنید:
 
طرحواره محصول: اطلاعات غنی از محصول، مانند تصاویر، قیمت و در دسترس بودن را ارائه می دهد.
طرح بررسی: این امکان بررسی آنلاین را فراهم می کند.
طرح در دسترس بودن محصول: این لیستی از محصولاتی است که برای خرید در دسترس هستند.
طرحواره ویدئو: این یک نوع ابرداده است که برای توصیف محتوای یک صفحه وب حاوی یک ویدیوی جاسازی شده استفاده می شود.
طرح قیمت: این امکان اشتراک گذاری اطلاعات قیمت محصول را با موتورهای جستجو فراهم می کند.
7: از صفحات تکراری و محتوای تکراری خودداری کنید
بسیاری از خرده فروشان آنلاین در دام قرار دادن توضیحات و تصاویر تکراری محصول در وب سایت خود می افتند. شما می توانید میزان محتوای تکراری در سایت خود را با موارد زیر کاهش دهید:
 
استفاده از CMS با ریدایرکت های 301 در سطح سایت یا افزودن برچسب های متعارف در هر صفحه ای که می دانید ممکن است تکراری باشد. به عنوان مثال، صفحاتی با عناوین مشابه یا دارای یک URL یکسان هستند
اضافه کردن پسوند به URL
استفاده از تصاویر محصولات مختلف
افزودن کلمات کلیدی منحصر به فرد در صفحات دیگر
8: اجازه ندهید سرعت صفحه رتبه شما را بکشد
سرعت صفحه یک عامل رتبه بندی - و یک عامل مهم است. مصرف کنندگان به سادگی در حین بارگیری سایت منتظر نمی مانند. سرعت ایده آل صفحه حدود دو ثانیه است.
 
می توانید سرعت صفحه خود را با استفاده از Cloudflare یا ابزار PageSpeed ​​Insights خود گوگل آزمایش کنید.
 
اگر سایت شما خیلی کند است، ممکن است به این دلیل باشد:
 
محتوای سایت شما برای سرور شما بسیار زیاد است
تعداد زیادی از اسکریپت ها زمان بارگذاری را کاهش می دهند
بارگیری تصاویر بیش از حد طول می کشد
هاست وب شما دچار مشکل شده است
می توانید زمان بارگذاری خود را با موارد زیر افزایش دهید:
 
استفاده از تصاویر کمتر
فشرده سازی فایل ها
استفاده از ویجت های رسانه های اجتماعی کمتر
بهینه سازی تصاویر
پرهیز از بهم ریختگی
استفاده از فضای سفید زیاد
محدود کردن تغییر مسیرها
محدود کردن درخواست های HTTP
علاوه بر این، می توانید هاست های وب را تغییر دهید یا بسته هاست خود را ارتقا دهید.

CRO چیست؟

۸ بازديد
جادوی بهینه‌سازی نرخ تبدیل
منظور از conversion rate، درصد افرادیست که در سایتمان دقیقا کاری را انجام می‌دهند که ما به‌عنوان هدف سایت تعریف کرده‌ایم که اصطلاحا به آن عمل هدف گفته می‌شود. این عمل هدف می‌تواند خرید از سایت، ثبت‌نام در سایت، پُرکردن فرم یا هر چیز دیگری باشد. هر سایتی می‌تواند یک یا بیش از یک عمل هدف برای conversion rate خود تعریف کند. بهینه ‌سازی نرخ تبدیل یا CRO، یک فرایند سیستماتیک برای افزایش درصد تبدیل بازدیدکنندگان به افرادی است که عمل هدف را در سایت انجام می‌دهند. به‌طور دقیق‌تر، فرایند بهینه‌ سازی نرخ تبدیل شامل شناسایی روش‌های ورود کاربران به سایت، کارهایی که در سایت انجام می‌دهند و دلایل انصراف آن‌ها از انجام عمل هدف می‌شود و تکنیک‌هایی برای برطرف کردن نقاط ضعف سایت در این زمینه ارائه می‌دهد.
بیشتر بخوانید: طراحی سایت فروشگاهی
 
ترازویی برای اندازه‌گیری conversion rate
یکی از چیزهایی که برای بازاریابان دیجیتالی اهمیت ویژه‌ای دارد، پیدا کردن یک ابزار CRO سایت مناسب است. اندازه‌گیری دقیق conversion rate یک فاکتور مهم برای افزایش بازگشت سرمایه‌ی سایت، به‌شمار می‌رود و همین‌ مسئله باعث شده که بازاریابان دیجیتال، حساسیت زیادی روی شناسایی ابزار مناسب داشته باشند. یک ابزار اندازه‌گیری حرفه‌ای به شما کمک می‌کند تا بر اساس معیارهای مختلف، Conversion rate سایت را اندازه‌گیری کرده و با تحلیل و پیاده‌سازی استراتژی‌های قوی، این نرخ را برای سایت خود، بهینه کنید. ابزارهای زیادی برای اندازه‌گیری conversion rate وجود دارد که بهترینشان ابزارهای زیر هستند:
 
  • Google Analytics 360 Suite؛
  • HUBSPOT؛
  • UNBOUNCE؛
  • LUCKY ORANGE؛
  • Proof؛
  • SimilarWeb.

بیشتر بخوانید: طراحی سایت شرکتی

چطور نرخ تبدیل سایت را محاسبه کنیم
نرخ تبدیل با اندازه‌گیری تعداد تبدیل‌ها و تقسیم آن بر کل بازدیدهای سایت به‌دست می‌آید. منظور از تبدیل، تبدیل شدن بازدیدکنندگان صفحات مختلف سایت به انجام دهندگان عمل هدف است؛ یعنی، تعداد افرادی که در سایت شما عمل مدنظرتان را انجام می‌دهند. شناسایی عمل هدف یا KPI، نیازمند درک درست هدف کسب‌وکار، اهداف فردی و جامعه‌ی مخاطب سایت است؛ چون، برخی از اهداف سایت به‌وضوح مشخص نیستند و ممکن است طی فرایند ارزیابی در نظر گرفته نشوند؛ مثل، دریافت ایمیل اخبار سایت؛ بنابراین، قبل از هر چیز شما باید بدانید که چه اعمالی در سایتتان عمل هدف محسوب می‌شوند و مجموع کسانی را به‌عنوان تعداد تبدیل در نظر بگیرید که این عمل را انجام می‌دهند؛ اما، ببینیم چطور می‌توان نرخ تبدیل را اندازه‌‌گیری کرد. به مثال زیر دقت کنید:
اگر در یک سایت فروشگاهی از میان 1000 بازدیدکننده، 50 نفرشان خرید یا همان عمل هدف سایت را انجام داده باشند، میزان تبدیل سایت برابر خواهد بود با:
50/1000 = 0.05
که این رقم معمولا به‌صورت درصد بیان می‌شود، پس نرخ تبدیل سایت معادل است با:
0.05 * 100= 5
تحلیل conversion rate سایت را به چه کسی بسپاریم؟
شاید مهم‌ترین ابزار برای تحلیل CRO، مغز، گوش، چشم و دهان شما باشد. هیچ‌کس بهتر از شما نمی‌تواند مشتریان را بشناسد و داده‌های حاصل از اندازه‌گیری conversion rate را تحلیل کند. شما باید:
  • ببینید کاربران سایت شما را چگونه می‌بینند؛
  • نقاط قوت و ضعف سایتتان را تشخیص دهید؛
  • علایق کاربران سایت را شناسایی کنید؛
  • قسمت‌های مفیدتر و پربازدیدتر را پیدا کرده و بهبود دهید.
برای اینکه تحلیل دقیق‌تری داشته باشید، می‌توانید از ابزارهای موجود برای این‌کار نیز کمک بگیرید. معمولا ابزارهایی که برای اندازه‌گیری conversion rate به‌کار می‌روند، تحلیل conversion rate را نیز انجام می‌دهند.
پله پله سایتتان را کالبدشکافی کنید
برای تحلیل موشکافانه‌ی conversion rate، شما نیاز به دو نوع داده‌ی کمی و کیفی دارید. داده‌های کیفی مربوط به عوامل انگیزشی و نیاز‌سنجی کاربران می‌شود و داده‌های کمی بیشتر به تعداد بازدیدکنندگان، صفحات با بازدید بیشتر و پرترافیک‌ترین ورودی‌های سایت اشاره دارد. زمانی‌که آمار دقیقی از داده‌های کمی و کیفی سایت به‌دست آوردید، باید این داده‌ها را آنالیز کنید. مراحل آنالیز داده‌ها، به‌صورت زیر است:
گام اول- آنالیز رقابتی
قبل از هر چیز شما باید سایت‌های رقبایتان را بررسی کنید تا موضوعات زیر را مشخص کنید:
  • کدام قسمت‌ها نسبت به رقبا ضعف دارند و باید اصلاح شوند؟
  • نقاط ضعف رقبایتان چیست و چگونه می‌توانید روی نقاط ضعف آن‌ها مانور دهید.
زمانی‌که سایت رقبا را بررسی می‌کنید باید طراحی، لی‌اوت، روند اجرای عمل هدف و هر فاکتور مرتبط دیگر را به‌دقت ارزیابی کنید.
گام دوم - شناسایی مشکلات
بعد از آنالیز رقبا شما باید حداقل 10 تا 20 آیتم برای اضافه کردن به تست خود به‌دست بیاورید. این مرحله، نتیجه‌ی ارزیابی نقاط قوت رقبا، نقاط ضعف خوتان و شناسایی کمبودهای سایت است.
گام سوم - آنالیز داده‌های سایت
بعد از آنالیز رقبا، شما باید یک ارزیابی دقیق نیز روی داده‌های سایت خود انجام دهید تا بفهمید:
  • چه صفحاتی بازدید بیشتری داشته‌اند؟
  • کاربران بیشتر به چه مباحثی علاقمندند؟
  • کاربران از چه روش‌هایی وارد سایت شما شده‌اند؟
  • و...
با بررسی و تحلیل این داده‌ها شما می‌توانید یک لیست کامل از علاقمندی‌های کاربران، نقاط قوت و نقاط ضعف سایتتان تهیه کنید. این لیست باید حداقل 20 تا 30 آیتم در خود داشته باشد.
گام چهارم - ایجاد یک نقشه‌ی راه
در این قسمت شما دو لیست دارید که مربوط به خودتان و رقبایتان هستند. این لیست باید به توسعه‌دهندگان، طراحان و حتی تامین‌کنندگان منابع سایت نشان داده شود و طی یک جلسه باید این مسائل را با کمک آن‌ها اولویت‌بندی کرده و مشکلات احتمالی آن‌ها را شناسایی کنید. در طول این جلسات شما باید بفهمید که:
  • کدام بخش‌های سایت شما ضعیف عمل کرده‌اند؟
  • کدام قسمت‌های سایت عملکردی قابل قبول دارند؟
  • چه چیزهایی می‌توانند کاربران را بیشتر ترغیب کنند که در سایت شما عمل هدف را انجام دهند؟
پس از دریافت بازخورد و تایید نهایی لیست، باید یک مسیر راه مشخص کنید و آن را در اختیار توسعه‌دهنده‌ی سایت قرار دهید.
گام پنجم - تحلیل صفحات سایت
اکنون شما مشکلات کلی سایت و صفحات ضعیف سایت را شناسایی کرده‌اید و باید به‌دنبال علت ضعف صفحات باشید. این قسمت از تحلیل بیشتر با کار طراح مرتبط است. آنچه که باید در این قسمت شناسایی شود، این است که:
  • آیا صفحه به اندازه‌ی کافی جذابیت دارد؟
  • آیا عنصر خاصی در صفحه گمراه‌کننده است؟
  • آیا فرایندهای این صفحه گیج‌کننده، زمان‌بر یا کسل‌کننده‌اند؟
  • آیا اطلاعات کافی برای کاربر در این صفحه قرار داده شده است؟
 
دو ابزار عالی برای آنالیز صفحات و رسیدن به پاسخ سؤالات بالا، ابزارهای Heatmaps برای رصد حرکات موس و کلیک بازدیدکنندگان و Video recording برای مشاهده‌ی نحوه‌ی تعامل کاربر با صفحه است. با کمک Conversion Framework نیز می‌توانید این مرحله از آنالیزتان را با دقت زیادی انجام دهید.
گام ششم – طراحی اولیه‌ی صفحات بهینه شده
این مرحله از کار بر اساس داده‌های به‌دست آمده از مرحله‌ی قبل انجام می‌شود و طی آن باید تمام نکات مثبت و منفی سایت را در طراحی یا تغییر صفحات پیاده کنید.
گام هفتم - فرضیه‌سازی
نتیجه‌ی فاز تحلیل conversion rate ، فرضیه‌هایی هستند که بر اساس داده‌های تحلیل شده به‌دست می‌آیند. این فرضیه‌ها الزاما درست نیستند و باید برای ارزیابی صحتشان، از تست‌هایی نظیر A/B استفاده کنید.
در فاز تحلیل، مراقب خطرات زیر باشید
چهار خطای رایج در تحلیل conversion rate عبارتند از:
  1. خطای ZECROs: این خطا زمانی اتفاق می‌افتد که شما آیتم‌های بی‌تاثیر در conversion rate را تغییر دهید و انتظار بهبود CRO را داشته باشید.
  2. خطای مشتریان تکراری: در طی فرایند conversion rate، باید دقت کنید که مشتریان همیشگی سایت را در ارزیابی‌های خود در نظر نگیرید تا داده‌های شما دقیق‌تر باشند.
  3. خطای انتخاب تیم: استفاده از شخص نامناسب برای تیم تحلیل conversion rate، نه‌تنها کمکی به CRO نمی‌کند، بلکه ممکن است مسیر راه را نیز به انحراف بکشاند.
  4. اولویت‌بندی غلط: این خطای رایج اشاره به این نکته دارد که نباید زیبایی‌ سایت را به عملیاتی بودن آن ترجیح دهید و اولویت اول شما باید عملکرد درست سایت باشد.
چرا دنبال بهینه سازی نرخ تبدیل سایت باشیم؟
CRO تاثیر مستقیمی روی سئوی سایت ما دارد و به روش‌های زیر می‌تواند روی بهبود سایت اثرگذار باشد:
  • بهتر شدن نگرش بازدیدکنندگان نسبت به سایت: با کمک CRO شما می‌توانید درک بهتری از مخاطبان کلیدی خود داشته باشید و با زبانی درست و به شیوه‌ای بهتر، بتوانید نیازهایشان را درک کنید. این فاکتور به شما کمک می‌کند تا مشتریان مناسب پیدا کنید و کسب‌وکارتان رونق می‌گیرد.
  • افزایش میزان بازگشت سرمایه: conversion rate بالاتر یعنی افزیش درآمد بیشتر از سایت. اگر سایت فروشگاهی دارید، افزایش این عامل به این معناست که تعداد بیشتری از مشتریان بالقوه به مشتریان واقعی تبدیل شده‌اند.
  • مقیاس‌پذیری بهتر: گاهی ممکن است میزان مخاطبان شما، به‌اندازه‌ی کسب‌وکارتان رشد نکرده باشد. CRO به شما این فرصت را می‌دهد که بدون افزایش منابع و مشتریان، کسب‌وکارتان رشد مثبت داشته باشد.
  • تجربه‌ی کاربری ایده‌آل‌تر: اگر مشتری احساس کند که سایت شما پیچیده یا تخصصی است، تمایلی به گشت‌وگذار در آن نخواهد داشت. اگر بتوانید با کمک CRO، مشتریان خود را بهتر بشناسید و نقاط ضعف سایت را ارزیابی کنید، می‌توانید تجربه‌ی کاربری بهتری بسازید.
  • افزایش اعتماد: اگر شما خودتان را بهتر به مشتری نشان دهید و طبق میل او رفتار کنید، کاربر اعتماد بیشتری به شما خواهد داشت. وب‌سایت شما به عنوان اولین فردی در فروشگاه‌تان به حساب می‌آید که مستقیما با مشتریان سروکار دارد، پس باید بتواند اعتماد مشتریان را جلب کند.
همه را به سمت سایتتان بکشانید
روش‌های مختلفی برای بهینه‌سازی و افزایش conversion rate سایت وجود دارد که برخی از آن‌ها، سریع‌تر شما را به هدفتان نزدیک می‌کنند. در ادامه مهم‌ترین و موثرترین روش‌های CRO را با هم بررسی می‌کنیم:
  • افزودن پاپ‌اپ به سایت: طبق مطالعات انجام شده، پاپ‌آپ‌ها می‌توانند 9.28 درصد میزان conversion rate سایت را افزایش دهند.
  • حذف فرم‌های غیرضروری: حذف گام‌های غیرضروری تا رسیدن به عمل هدف، یکی از اقدامات مثبت برای ایجاد انگیزه‌ی «انجام عمل» توسط بازدیدکننده‌ی سایت است.
  • افزودن توصیفات و دیدگاه‌ها: قرار دادن نظرات کاربران و مشخصات توصیفی برای تشریح جزئیات عمل هدف، می‌تواند تاثیر مثبتی در CRO داشته باشد.
  • حذف موارد غیرمرتبط: بهتر است لندینگ‌ پیج‌ها تمیز، مشخص و آسان طراحی شوند تا تمرکز کاربر روی «عمل هدف» بیشتر باشد.
  • راحت‌تر کردن پروسه‌ی هدف: پیچیدگی پروسه‌ی انجام عمل هدف، می‌تواند کاربر را در میانه‌ی راه منصرف کند، پس بهتر است این کار به راحت‌ترین و مینیمال‌ترین شکل ممکن انجام شود.
  • بهتر کردن فراخوان‌ عمل‌ یا CTA: اگر بتوانید فراخوان‌های عملتان را به‌خوبی طراحی کنید تا توجه کاربر را جلب کنند، شانس بیشتری در انجام عمل هدف توسط بازدیدکننده خواهید داشت.
  • افزودن چت آنلاین: امکان ارتباط زنده با کاربر باعث جلب اعتماد او خواهد شد و عمل هدف را سریع‌تر انجام می‌دهد.
  • ارائه‌ی تضمین بازگشت پول برای سایت‌های فروش: اگر سایت فروشگاهی دارید، به کاربر اطمینان دهید که اگر از خریدش پشیمان شد، پولش به او برمی‌گردد تا راحت‌تر به شما اعتماد کند.
  • افزودن تایمر شمارش معکوس: قرار دادن تایمر یکی از جالب‌ترین راه‌های CRO است که شاید کمتر کسی از آن مطلع باشد؛ ولی، چون از جنبه‌ی روانی، کاربر را تحت تاثیر قرار می‌دهد در افزایش conversion rate تاثیر خوبی دارد.
  • استفاده از تست A/B: شاید مهم‌ترین روش برای CRO، استفاده از این تست برای ارزیابی سایر روش‌ها باشد. با کمک تست A/B شما می‌توانید تمامی راه‌های ممکن را از طریق آزمون و خطا ارزیابی کنید.
 
ریزه‌کاری‌های CRO سایت
برای CRO سایت، باید جواب‌های دقیقی برای سه سؤال زیر پیدا کنید:
  1. چه چیزی کاربران را بیشتر به سمت سایت ما هدایت می‌کند؟
  2. چه چیزی کاربر را متقاعد می‌کند تا حتما عمل هدف را انجام دهد؟
  3. چه عملی و چه صفحه‌ای از سایت بیشتر باعث ترک کردن سایت توسط کاربر می‌شوند؟
دقت کنید که شما باید در CRO، دنبال جواب این سؤال‌ها باشید و نباید درگیر جزئیات دیگری شوید. برخی از نکاتی که می‌تواند به شما در طی این مسیر کمک کند، موارد زیر هستند:
  • conversion rate سایت‌ها، بسته به عمل هدف و نوع کسب‌و‌کارشان با هم متفاوت است؛
  • هیچ شاخص دقیق و قطعی برای ارزیابی conversion rate سایت شما وجود ندارد؛
  • اکثر سایت‌ها، داده‌های مربوط به conversion rate خود را به اشتراک نمی‌گذارند؛
  • استفاده از زبان محاوره می‌تواند صمیمیت و اعتماد مخاطبان را جلب کند؛
  • با ایجاد حالت اضطرار یا اجبار می‌توانید کاربر را به انجام عمل هدف ترغیب کنید؛
  • بیشتر وقت خود را صرف شناخت کاربران و جامعه‌ی هدف خود کنید؛
  • اجازه ندهید چیزی در سایت شما، باعث نگرانی کاربران شود؛
  • موفق‌ترین استراتژی‌ها، آن‌هایی هستند که بر اساس دیدگاه‌ها و علایق کاربران سایت طراحی شده باشند؛
  • یکی از عوامل مهم برای بهینه‌سازی conversion rate، استفاده از روانشناسی رنگ‌ها و کاربرد درست آن‌هاست.
خلاصه کلام اینکه
روش‌های زیادی برای CRO سایت وجود دارد؛ ولی، شما باید ببییند که چه راهی برای شما مناسب‌تر است و بازدیدکنندگان سایتتان به کدام روش بهتر پاسخ می‌دهند. هیچ فرمول قطعی برای بهینه‌سازی conversion rate سایت وجود ندارد؛ چون، فاکتورهای زیادی روی این نرخ تاثیرگذار هستند. روش‌ها و ابزارهای مختلفی برای کمک به بهبود CRO، وجود دارد که در این مقاله برخی از آن‌ها را باهم بررسی کردیم. شما می‌توانید با کمک این ابزارها، نگاه دقیق‌تری به conversion rate سایت خود داشته باشید و آن را بهبود دهید.

تگ hreflang چیست؟

۸ بازديد
همانطور که اشاره کردیم، hreflang یک تگ HTML است که توسط موتور جستجوگر گوگل برای تعیین زبان و محدوده جغرافیایی صفحات وب استفاده می‌شود. اگر صفحات سایت خود را به زبان‌های مختلف ترجمه کرده‌اید، با قرار دادن تگ hreflang در آنها به موتورهای جستجو کمک می‌کنید تا صفحه‌ای که با زبان و موقعیت جغرافیایی کاربران مطابقت دارد را به آنها نمایش دهد.
به عنوان مثال اگر یکی از صفحات سایت شما دارای دو نسخه انگلیسی و فرانسوی است، با قرار دادن تگ hreflang تعیین می‌کنید که گوگل بر اساس موقعیت جغرافیایی و زبان ترجیحی کاربر، محتوای صفحه موردنظر را با چه زبانی (انگلیسی یا فرانسوی) به وی نمایش دهد. بدین ترتیب اگر زبان کاربر موردنظر انگلیسی باشد باید از تگ hreflang="en" و اگر فرانسوی باشد نیز باید از تگ hreflang="fr" استفاده نمایید. با قرار دادن تگ hreflang در صفحات سایت خود می‌توانید محتواهای آن را به طور خاص برای کاربران کشورهای مختلف بومی سازی کنید.
برای آگاهی از هزینه سئو سایت با وبکده تماس بگیرید.
 
مزایا و اهمیت استفاده از تگ hreflang
سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که چرا استفاده از تگ hreflang مهم است؟ استفاده از این تگ کاربردی به وب سایت‌های بین المللی و چند زبانه کمک می‌کند تا بهترین نسخه از وب سایت خود را در اختیار کاربران سراسر دنیا قرار دهند. از طرفی دیگر استفاده از این تگ موجب بهبود تجربه کاربری (User Experience) نیز خواهد شد؛ زیرا زمانی که یک کاربر غیرانگلیسی به عنوان مثال آلمانی زبان، صفحه‌ای از وب سایت شما را در نتایج جستجوی گوگل مشاهده می‌کند، محتواهای آن صفحه به زبان بومی منطقه جغرافیایی کاربر یعنی آلمانی نمایش داده می‌شود نه زبان انگلیسی!
تگ hreflang همچنین موجب کاهش بانس ریت و افزایش نرخ تبدیل (Conversion Rate) نیز خواهد شد؛ زیرا در این صورت محتواهای وب سایت شما در بهترین و مناسب‌ترین حالت در دسترس کاربران قرار می‌گیرند و آنها را نسبت به بازدید ترغیب می‌کنند. بدین ترتیب محتواهای سایت با زبان اختصاصی کاربران نمایش داده می‌شوند و مانع از خروج زودهنگام آنها از سایت می‌شود. از طرفی دیگر استفاده از تگ hreflang از تشخیص محتواهای تکراری توسط گوگل و عدم ایندکس آنها جلوگیری خواهد کرد.
به عنوان مثال تصور کنید که در وب سایت خود محتوای یکسانی با URLهای مختلف به زبان‌های انگلیسی، اسپانیایی و آلمانی دارید. بدون استفاده از تگ hreflang اختصاصی برای هر صفحه، گوگل محتواهای این صفحات را تکراری تشخیص داده و تنها یک صفحه را ایندکس می‌کند. در این موقعیت تگ hreflang به موتور جستجوگر گوگل اعلام می‌کند که اگرچه محتواهای این صفحات مشابه یکدیگر است اما مخاطبان مختلفی را هدف قرار می‌دهند؛ بنابراین تمامی آنها باید ایندکس شوند.
بیشتر بخوانید: طراحی پورتال
تاثیر تگ hreflang در سئو
استفاده از تگ hreflang تاثیر بسزایی بر بهبود سئو سایت داشته و وب سایت شما را سازماندهی می‌کند. این تگ، سیگنال‌های مناسبی را جهت رتبه بندی صفحات سایت در اختیار موتورهای جستجوگر قرار می‌دهد و به آنها نشان می‌دهد که شما به عنوان وب مستر کدام زبان و کدام کشور را برای یک صفحه خاص، هدف قرار داده‌اید و این صفحه باید به کدام گروه از کاربران نمایش داده شود. بدین ترتیب زمانی که محتواهای مرتبط در صفحه نتایج جستجوی کاربرانی در کشورهای مختلف قرار گیرند، تجربه کاربری خوبی برای آنان رقم خواهد خورد. همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، بهبود تجربه کاربری یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از تگ hreflang است که این مورد نیز یکی از فاکتورهای مهم و موردتوجه گوگل در زمان رتبه بندی وب سایت‌ها است.
تگ hreflang این اطمینان را به سئوکاران می‌دهد که نتایج جستجو به کاربران به زبان محلی و بومی منطقه جغرافیایی آنها است نه زبان اصلی سایت! عدم تشخیص محتوای کپی توسط گوگل نیز تاثیر تگ hreflang در سئو است و همانطور که اشاره کردیم، موجب ایندکس تمامی صفحات با محتوای مشابه اما زبان‌های متفاوت می‌شود که در حالت عادی و عدم استفاده از این تگ، به عنوان محتوای کپی یا تکراری در نظر گرفته می‌شوند. گوگل در صورت یافتن دو صفحه با محتوای مشابه، تنها یک صفحه را ایندکس و در نتیجه جستجوی کاربران قرار می‌دهد. از طرفی دیگر تشخیص محتواهای تکراری از سوی گوگل موجب افت سئو و کاهش رتبه سایت خواهد شد.
آموزش قرار دادن تگ hreflang در سایت
حال که دانستید تگ hreflang چیست؟ سوال دیگری که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که چگونه می‌توانیم این تگ را به صفحات سایت خود اضافه نماییم؟ برای افزودن تگ hreflang به صفحات موردنظر سه روش ساده وجود دارد که شامل:
  • تگ‌های HTML
  • هدرهای HTTP
  • فایل SITEMAP
در ادامه با آموزش قرار دادن تگ hreflang در سایت با استفاده از این سه روش همراهتان هستیم و شما را با نحوه قرار دادن این تگ کاربردی و مهم در یک صفحه آشنا خواهیم کرد.
 
تگ ‌های HTML
اولین استراتژی جهت پیاده سازی تگ hreflang در سایت، قرار دادن لینک عناصر HTML hreflang در بخش < head=""> هر صفحه است. این روش به عنوان ساده‌ترین شیوه اجرای تگ hreflang شناخته می‌شود؛ اما در عین سادگی دارای برخی معایبی نیز هست که شامل:
  • انجام این کار بسیار وقت گیر است؛ زیرا هر زمان که تغییر جدیدی در یک صفحه ایجاد می‌کنید باید به تنظیمات توجه کنید تا مطمئن شوید که تگ مناسب را به هر صفحه اضافه کرده‌اید
  • این روش ممکن است مدت زمان بارگذاری صفحات سایت را افزایش دهد
 
هدرهای HTTP
برای هر محتوای غیر HTML در سایت خود به عنوان مثال فایل PDF می‌توانید از هدرهای HTTP جهت تعیین زبان استفاده کنید؛ زیرا در این صورت دیگر هیچگونه کد HTML در صفحات موردنظر وجود ندارد. در چنین مواردی می توانید از هدرهای HTTP برای تعیین زبان صفحه استفاده نمایید. این روش همچنین جهت افزودن تگ hreflang به صفحات وب نیز کاربرد دارد و برای اکثر محتواها مورد استفاده قرار می‌گیرد.
نکته منفی که درباره استفاده از هدرهای HTML وجود دارد این است که حجم زیادی در صفحات سایت شما اشغال کرده و اصطلاحا آنها را سنگین می‌کنند. این موضوع موجب عدم بارگذاری سریع صفحات سایت شده و تجربه منفی را برای بازدیدکنندگان رقم خواهد زد.
فایل SITEMAP
استفاده از فایل SITEMAP (نقشه سایت) سومین و البته بهترین روش برای اجرای تمامی تگ‌های hreflang در یک فایل و بهینه سازی فضای سایت است. این روش بسیار ساده است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که  xhtml : link را به قسمت بالای URL صفحه موردنظر اضافه کرده و تمامی نسخه‌های جایگزین صفحه را نیز به پایین  آن اضافه نمایید. با استفاده از این روش می‌توانید به جای افزودن دستی کدهای ترجمه هر صفحه به HTML آن، تمامی تگ‌های مربوطه را در یک فایل اضافه کنید. پس از انجام این کار، نقشه سایت به روز شده را در Google Search Console وارد نمایید. از مهم‌ترین مزایای این روش می‌توانیم به سادگی اجرا و عدم تاثیر بر سرعت بارگذاری صفحات سایت اشاره کنیم. 
چالش ها و اشتباهات رایج در استفاده از تگ hreflang
بسیاری از وب مستران در هنگام استفاده و اجرای تگ hreflang در صفحات وب سایت ممکن است دچار خطاها و اشتباهات فنی شوند. عدم اجرای صحیح این تگ در سایت منجر به تشخیص محتوای تکرارای توسط موتور جستجوگر گوگل و در نهایت افت رتبه سایت خواهد شد. بنابراین در زمان استفاده از این تگ باید به برخی نکات ساده اما مهم توجه داشته باشید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری نمایید. برخی از اشتباهات رایج در استفاده از تگ hreflang شامل:
عدم وجود تگ بازگشتی
عدم وجود تگ بازگشتی یکی از مشکلات رایج در هنگام استفاده از تگ hreflang است که موجب قطع ارتباط میان صفحات دارای تگ‌های یکسان می‌شود. در این صورت تگ hreflang شما یک طرفه شده و موتور جستجوگر گوگل قادر به درک ارتباط میان صفحات نبوده و در نتیجه آنها را به درستی ایندکس و رتبه بندی نخواهد کرد.
استفاده از تگ‌های ناقص یا نادرست
این مشکل ممکن است بنا بر دلایل مختلفی از جمله خطای انسانی یا ابزار تولید کننده hreflang ایجاد شود. برخی از رایج‌ترین مشکلات مربوط به تگ‌های نادرست یا ناقص شامل استفاده از زبان یا کدهای کشور اشتباه یا وارد کردن مقادیر نامناسب در کد HTML است. خوشبختانه در این مورد، خزندگان وب تمامی تگ‌های hreflang ناقص و نادرست را شناسایی کرده و به شما هشدار می‌دهند تا بتوانید آنها را برطرف کنید.
وجود صفحات مسدود یا نوایندکس
گاهی ممکن است تگ‌های hreflang خود را در صفحات مسدود شده یا ایندکس نشده سایت خود قرار دهید که در این صورت موتورهای جستجو آنها را نادیده می‌گیرند؛ زیرا این صفحات هیچگونه ارزش و اعتباری نداشته و وجود تگ hreflang در آنها نیز تاثیری بر زبان نمایشی به کاربران نخواهد داشت.
لینک دهی به صفحات ریدایرکت شده
تمامی وب سایت‌ها پس از مدتی رشد و پیشرفت می‌کنند و بسیاری از وب مستران در این مسیر اغلب از تکنیک ریدایرکت به محتوای جدید استفاده می‌کنند تا سئوی سایت خود را بهبود بخشند. با این حال، تگ های hreflang باید به یک صفحه وب متعارف و رسمی اشاره کنند. بنابراین اگر تگ hreflang شما به یک صفحه ریدایرکت شده اشاره کند، گوگل به راحتی کل تگ را نادیده گرفته و خود به تنهایی تصمیم می‌گیرد که چه محتوایی را به کاربر نمایش دهد.
 
استفاده همزمان از تگ hreflang و تگ canonical در یک صفحه
گاهی ممکن است به صورت همزمان از تگ hreflang و تگ canonical در یک صفحه استفاده نمایید که در این صورت نیز اعتبار تگ hreflang شما از بین رفته و موتور جستجوگر گوگل برای تشخیص اعتبار و رتبه بندی صفحه شما دچار مشکل خواهد شد. بنابراین سعی کنید در صفحاتی که تگ canonical قرار دارد از تگ hreflang استفاده نکنید.
استفاده از تگ hreflang تنها در هدر صفحه اصلی
استفاده از تگ hreflang تنها در هدر صفحه اصلی نیز اشتباه رایج دیگری در رابطه با قرار دادن این تگ در صفحات سایت است. در صورتی که تگ hreflang علاوه بر هدر صفحه اصلی باید در هدر تمامی صفحات قرار گیرد تا توسط موتور جستجوگر گوگل شناسایی و تایید شود.
استفاده از زبان های مختلف در یک تگ hreflang
به یاد داشته باشید که هر تگ hreflang تنها مختص به یک زبان است و نباید در یک تگ از چندین زبان مختلف استفاده نمایید. بنابراین برای هر url تنها باید یک زبان خاص با یک تگ hreflang استفاده شود تا گوگل بتواند زبان موردنظر و ارتباط میان صفحات را تشخیص دهد.
با در نظر داشتن این نکات می‌توانید از بروز خطا در قرار دادن تگ hreflang در صفحات وب سایت خود جلوگیری کرده و این تگ کاربردی را به درستی جهت تعیین زبان دلخواه صفحات سایت خود مورد استفاده قرار دهید.
 
جمع بندی
ما در این مطلب موضوع تگ hreflang چیست؟ را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم و شما را با تاثیر تگ hreflang در سئو سایت نیز آشنا کردیم. همانطور که خواندید این تگ جهت تعیین زبان و محدوده جغرافیایی صفحات وب استفاده می‌شود تا محتوای سایت با زبان و موقعیت جغرافیایی کاربران تطابق داشته باشد.
استفاده از تگ hreflang موجب بهبود تجربه کاربری، افزایش نرخ تبدیل و عدم تشخیص محتوای تکراری توسط گوگل می‌شود که تمامی این فاکتورها در کنار یکدیگر موجب بهبود سئوی وب سایت‌های چند زبانه و رتبه بندی آنها در صفحه نتایج جستجو خواهند شد. بنابراین اگر وب سایت شما چند زبانه است، حتما از تگ کاربردی hreflang جهت تعیین زبان صفحات سایت خود بر اساس موقعیت مکانی و زبان بازدیدکنندگان استفاده نمایید.

منبع: https://webcade.ir/view/articleid/472

کاربرد API در طراحی سایت

۹ بازديد

واژه API مخفف عبارت Application Programming Interface و به معنای رابط برنامه نویسی نرم افزار و یا رابط کاربردی برنامه نویسی است. API در واقع مجموعه‌ای از کدهای برنامه نویسی است که انتقال داده‌ها از یک نرم افزار به نرم افزار دیگر را بدون نیاز به کدنویسی امکان پذیر می‌کند. به زبان ساده‌تر API کدی است که به دو نرم افزار مختلف و مجزا کمک می‌کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و داده‌ها را مبادله کنند. این رابط نرم افزاری به شما امکان می‌دهد تا بدون نیاز به کدنویسی و یا آگاهی از نحوه پیاده سازی برنامه‌ها به راحتی از ویژگی‌ها و قابلیت‌های آنها در وب سایت خود استفاده نمایید.

طراحی سایت و سئو سایت فروشگاهی در وبکده

رابط برنامه نویسی نرم افزار (API) با رابط کاربری (UI) تفاوت دارد و نباید آنها را به جای یکدیگر استفاده کرد. رابط کاربری (User Interface) داده‌ها و درخواست‌های کاربران را دریافت می‌کند، آنها را برای پردازش به برنامه ارسال کرده و در نهایت نیز نتایج را به کاربر نمایش می‌دهد. API همانطور که اشاره کردیم با کاربر هیچگونه تعاملی ندارد، اما داده‌های دریافتی از یک ماژول برنامه را پردازش کرده و نتایج را به ماژول دیگر ارسال می‌کند. برای درک بهتر مفهوم API و کاربرد API در طراحی سایت به مثال ساده زیر توجه کنید:

تصور کنید که می‌خواهید در وب سایت خود بخشی تحت عنوان «وضعیت آب و هوا» جهت نمایش دمای لحظه‌ای هوا در شهرهای مختلف را قرار دهید. اگر بخواهید خودتان سرویسی را طراحی و کدنویسی کنید که بتواند به طور حرفه‌ای و دقیق وضعیت آب و هوایی را نمایش دهد، قطعا مدت زمان زیادی طول می‌کشد. در اینجاست که API به کمک شما می‌آید و با استفاده از آن می‌توانید به راحتی از قابلیت Google Weather (وضعیت آب و هوایی گوگل) API گرفته و در وب سایت خود قرار دهید تا بتوانید به طور مستقیم از قابلیت نمایش وضعیت دقیق آب و هوایی آن استفاده نمایید؛ بدون آنکه بخواهید حتی یک خط کدنویسی کرده و درگیر چالش‌های برنامه نویسی شوید.

چرا باید از API در طراحی سایت استفاده کنیم؟

سوالی که اکنون ممکن است برایتان پیش آمده باشد این است که چرا باید از API در طراحی سایت استفاده کنیم؟ پاسخ بسیار ساده و روشن است؛ زیرا API ها به شما امکان می‌دهند تا از داده‌های یک نرم افزار به طور مستقیم در وب سایت خود استفاده کنید. بدین ترتیب دیگر نیازی نیست برای مجهز ساختن وب سایت خود به یک قابلیت و یا استفاده از یک نرم افزار، آن را از صفر تا صد طراحی کرده و درگیر کدنویسی‌های پیچیده شوید. به عنوان مثال تصور کنید که می‌خواهید یک نرم افزار مبتنی بر زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت را به یک نرم افزار با زبان برنامه نویسی PHP متصل کنید. در حالت عادی، اتصال این دو زبان برنامه نویسی به یکدیگر عملا غیرممکن است زیرا جاوا اسکریپت و PHP کاملا از یکدیگر مجزا هستند. در این موقعیت استفاده از API به کمک شما می‌آید و این دو زبان برنامه نویسی را به راحتی به یکدیگر متصل می‌کند.

به عنوان مثالی دیگر تصور کنید که می‌خواهید در وب سایت فارسی زبان خود از یک مترجم هوشمند جهت ترجمه وب سایت به زبان انگلیسی استفاده کنید. طراحی و برنامه نویسی یک نرم افزار مترجم هوشمند همچون Google Translate نه تنها کار بسیار پیچیده و دشوار است بلکه نیازمند صرف زمان و هزینه قابل توجهی نیز هست. در این موقعیت می‌توانید از کاربرد API در طراحی سایت استفاده کرده و از یک مترجم هوشمند همچون مترجم گوگل برای وب سایت خود API دریافت کنید. بدین ترتیب دیگر نیازی نیست زمان و هزینه خود را صرف طراحی و کدنویسی مترجم هوشمندی کنید که در ابتدا قطعا درصد خطای بالایی دارد. مترجم گوگل بسیار حرفه‌ای تر از هر نرم افزار ترجمه‌ای است که یک برنامه نویس به تازگی آن را توسعه داده است. بنابراین برای تسهیل و تسریع انجام امور مربوط به طراحی سایت و قرار دادن قابلیت‌های کاربردی در آن بهتر است از API های مختلف کمک بگیرید و از آنها در سایت خود استفاده کنید.

کاربرد API در طراحی سایت

به نظر شما کاربرد API در طراحی سایت چیست و چرا امروزه بسیاری از برنامه نویسان از انواع API در وب سایت خود استفاده می‌‌کنند؟ همانطور که اشاره کردیم، API ها نوعی رابط نرم افزاری هستند که به دو برنامه یا نرم افزار امکان می‌دهند تا بدون دخالت کاربر با یکدیگر تعامل داشته باشند. برنامه نویسان نیز از طریق API ها دیگر نیازی نیست برای اعمال برخی امکانات و ویژگی‌ها در وب سایت خود اقدام به کدنویسی‌های پیچیده و دشوار کنند. با اتصال API موردنظر در سایت خود می‌توانید به راحتی و به سرعت، قابلیت‌های یک نرم افزار را در وب سایت خود پیاده نمایید. در این بخش چندین نمونه از کاربرد API در طراحی سایت را به شما معرفی ‌کرده و کاربرد آنها را نیز مورد بررسی قرار می‌دهیم. بهترین API هایی که طراحان و برنامه نویسان می‌توانند در وب سایت خود اجرا کنند شامل:

گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)

استفاده از قابلیت‌های ابزار گوگل آنالیتکس اولین کاربرد API در طراحی سایت است که استفاده از آن امکان بررسی و تحلیل فعالیت بازدیدکنندگان را در اختیار شما قرار می‌دهد. با اتصال API ابزار Google Analytics به وب سایت خود می‌توانید عملکرد بخش‌های مختلف آن را مورد بررسی قرار دهید و سئو سایت‌تان را نیز بهبود بخشید.

نقشه گوگل (Google Map)

API گوگل مپ یا نقشه گوگل دیگر کاربرد API در طراحی سایت است که امکان قرار دادن یک وب سایت همچون وب سایت فروشگاهی و یا اطلاعات یک فروشگاه یا رستوران را در اختیار وب مستران قرار می‌دهد. کاربران هر روزه بدون آنکه مطلع باشند از API گوگل مپ برای پیدا کردن نزدیک‌ترین رستوران‌ها، ساعات کاری، اطلاعات تماس و غیره اماکن ثبت شده در گوگل مپ استفاده می‌کنند.

 

آموزش ثبت کسب و کار در گوگل مپ

 

گوگل فونت (Google Fonts)

Google Fonts API نیز به توسعه دهندگان و طراحان امکان می‌دهد تا از فونت‌های گوگل در وب سایت خود استفاده نمایند. به این ترتیب دیگر نیازی به میزبانی فایل‌های فونت حجیم و سنگین بر روی سرور خود ندارید و می‌توانید به صورت مستقیم فونت‌های گوگل را در سایت خود اجرا کنید.

ترجمه گوگل (Google Translate)

از دیگر نمونه‌ها و کاربرد API در طراحی سایت می‌توانیم به API ترجمه گوگل اشاره کنیم که امکان ترجمه سریع و آسان بخش‌های مختلف و محتواهای یک سایت به تمامی زبان‌های دنیا را برای شما فراهم می‌آورد. با استفاده از API این سرویس نیازی به طراحی و کدنویسی یک مترجم هوشمند برای وب سایت خود ندارید و به راحتی می‌توانید از قابلیت‌های ترجمه گوگل در سایت‌تان استفاده نمایید.

تقویم گوگل (Google Calendar)

دریافت API تقویم گوگل نمونه دیگری از کاربرد API در طراحی سایت است و اجرای این قابلیت برای وب سایت‌هایی مناسب است که رویدادهای حضوری و آنلاین بسیاری را برگزار می‌کنند. با دریافت API تقویم گوگل به راحتی می‌توانید با این سرویس کاربردی ارتباط برقرار کرده و رویدادهای عمومی یا خصوصی خود را به همراه ذکر تاریخ دقیق از تقویم گوگل نمایش دهید.

یوتیوب (Youtube)

از دیگر نمونه‌های کاربرد API در طراحی سایت می‌توانیم به دریافت API از شبکه اجتماعی توییتر به وب سایت اشاره کنیم. قطعا می‌دانید که آپلود فایل‌های ویدیویی در سرور سایت ایده چندان جالبی نیست. با استفاده YouTube API می‌توانید به راحتی پخش‌ کننده‌های ویدیو را در وب ‌سایت خود قرار دهید و تنظیمات پخش را نیز سفارشی سازی کنید. شما همچنین می‌توانید از API برای انتقال داده‌ها از YouTube به داشبورد وب سایت خود نیز استفاده نمایید.

توییتر (Twitter)

تمامی پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی پیشرو دارای API های خاص خود هستند؛ اما اگر به دنبال موارد بارگذاری محتواهای پرطرفدارتر و جذاب‌تر در سایت خود هستید، دو شبکه اجتماعی فیسبوک و توییتر احتمالا بهترین گزینه‌های پیش روی شما هستند. با این حال، پیشنهاد توییتر جهت دریافت API کمی بهتر و راحت‌تر از فیسبوک است. با استفاده از API شبکه اجتماعی توییتر امکان بارگذاری فیدهای توییتر، پست‌ها و همچنین گزینه‌های اشتراک ‌گذاری در سایت برای شما فراهم خواهد شد.

دراپ باکس (Dropbox)

همانطور که می‌دانید دراپ باکس یک سرویس ارائه دهنده خدمات میزبانی فایل در وب است که امکان همگام سازی چندین فایل را بر روی چندین دستگاه مختلف از طریق اتصال به اینترنت فراهم می‌آورد. با دریافت API دراپ باکس می‌توانید به فضایی امن برای ذخیره فایل‌های وب سایت خود دسترسی پیدا کنید و همچنین امکان بارگذاری برخی اسناد و مدارک (همچون فایل‌های رزومه) را در اختیار بازدیدکنندگان سایت خود قرار دهید.

کاربرد API در موارد دیگری همچون پیداکردن بلیط هواپیما، رزرو هتل، اتصال سیستم پیامک به وب سایت، اتصال نرم افزار CRM به سایت و مواردی از این قبیل نیز وجود دارد که موجب تسهیل خدمات رسانی به کاربران می‌شوند. به عنوان مثال امروزه تقریبا تمامی وب سایت‌های فروش بلیط هواپیما دارای پیوند به سایت‌های مشابه هستند تا با جستجوی سریع، بهترین نتایج را به شما ارائه دهند.

به عنوان مثال زمانی که برای پیدا کردن بلیط هواپیما وارد یک وب سایت فروش بلیط هواپیما می‌شوید و جزئیات درخواست خود همچون مبدا، مقصد، تاریخ رفت و یا تعداد مسافران را وارد می‌کنید، وب سایت موردنظر درخواست شما را به سایت‌های معتبر دیگر ارسال می‌کند؛ یعنی API درخواست شما را دریافت کرده و آن را به سایت‌های دیگر معرفی می‌کند و سپس مرتبط‌ترین نتایج برایتان نمایش داده می‌شود. در این نمونه API در واقع نقش واسطه میان شما و وب سایت‌های فروش بلیط را ایفا کرده و درخواست شما را برای آنها ارسال می‌کند.

جمع بندی

ما در این مطلب مفهوم API و کاربرد API در طراحی سایت را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم و شما را با مزایای استفاده از آن در وب سایت نیز آشنا کردیم. همانطور که خواندید، API مجموعه‌ای از کدهای برنامه نویسی است که انتقال داده‌ها از یک نرم افزار به نرم افزار دیگر را بدون نیاز به کدنویسی میسر می‌سازد و به دو نرم افزار مختلف کمک می‌کند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کرده و داده‌های خود را مبادله کنند. بدین ترتیب طراحان و برنامه نویسان با دریافت API از یک نرم افزار و یا پلتفرم همچون ترجمه گوگل و اتصال آن به وب سایت خود می‌‌توانند به طور مستقیم و بدون نیاز به یک خط کدنویسی از قابلیت‌های آن بهره مند شوند.